vendredi 21 décembre 2012

Gâteau marbré ( MERMER KEK)


Gâteau marbré ( MERMER KEK)



selem alaykoum/bonjour

pour aujourd'hui je vous propose mon gâteau "chouchou"un classique
le marbré
Ingrédients:
Pâte:

- 110 g Beurre - 1 tasse Sucre - 1 tasse crème léger (ou yogourt nature ) - 1 cuillère à café  Vanille - 1 cuillère à café Poudre à pâte - 1,5 tasses Farine
- 4 blancs d'œufs
- 60 g Chocolat noir
Préparation:
 Chauffer le four à 175 degrés
Beurrez un moule, saupoudrer de farine.
 Faire fondre le beurre et ajouter le sucre et la vanille, bien mélanger
Tamiser la farine et la levure, puis ajouter progressivement dans la masse.
Battre les blancs en neige, et les incorporer progressivement dans la masse et mélanger doucement
 
 Dans un petit bol verser 1/3 de pâte et mélanger avec le chocolat fondu jusqu'à ce que lisse.
Versez la moitié de la pâte nature dans le moule.
 Verser la pâte au chocolat 
Ajoutez le reste de pâte nature.
Maintenant avec le couteau faire S-et-vient ou en zig-zag. 
Mais n'en faites pas trop, ou pas l'effet de marbre.
Enfourner à 180°C pendant environ 35 minutes.

Sauce
900 g - 1 kg  Fraise(haché)
- ¼ tasse Sucre
- ¼ tasse eau
- 2 cuillères à soupe Jus de citron frais
Préparation:
Mettez tous les ingrédients dans une casserole à feu moyen et porter à ébullition. 
Laisser refroidir et servir avec le gâteau.
:))

MERMER KEK

MALZEMELER

- 110 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı light krem ​​(veya yoğurt)
  - 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 4 yumurta akı
- 60 gr bitter çikolata

YAPILIŞI
Öncelikle kek için kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı iki kez eleyin.
Yumurta ve şekeri mikser ile 15 dk. çırpın.
Süt ve sıvıyağı ekleyin. Mikser ile karışacak kadar karıştırın.
Karbonatın üzerine limon suyu damlatın köpüklensin; karışıma ekleyin.
Elenmiş un karışımını ekleyip tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısını boşaltın.
Kalanına kakao ekleyip, karıştırın.
Önce döktüğünüz beyaz kek hamurunun üzerine kakaolu kek hamurunu dökün.
Mermer deseni oluşması için, bir kaç yerinden kaşık batırıp çıkartın.
180 C'de ısıtılmış fırında önce 40 dk., sonra 165 C'de 10-15 dk. toplam 50-60 dk.pişirin.
Fırından alınca kalıptan çıkarın.
Soğuyunca istediğiniz zaman kesip servis yapın.



:))







26 commentaires:

  1. A essayer sans modération

    Florence

    RépondreSupprimer
  2. Il est très bon, un des meilleurs gâteau marbré que je n'ai jamais fait

    RépondreSupprimer
  3. Je vais faire cette recette tout de suite. je viens de découvrir votre site qui à l'air très intéressant En plus jai une tante que l'on appelle Tata gâteau a très bientôt! Andréa

    RépondreSupprimer
  4. quel bonheurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr je note la recette !!!!!!!!!! ca y est . en plus ca a l air assez simple ........... merci ......... :-) trés belle soiréeeeeeeeeeeee mille gros bisoussssssssssssss de prettypoun :-)

    RépondreSupprimer
  5. Il t'en reste une part ?
    Bises
    Fabien

    RépondreSupprimer
  6. tes photos sont superbes et donnent envie hummm...
    à tester demain,je te dirai ;-)
    bon week-end ma chère
    bisous

    RépondreSupprimer
  7. Assolutamente deliziosa, e abbastanza facile da fare. Grazie.

    RépondreSupprimer
  8. yum! çok çok iyi olmalı!

    RépondreSupprimer
  9. Ben seviyorum! öpücükler

    RépondreSupprimer
  10. Hersey cok guzel.

    Sevgiler...

    RépondreSupprimer
  11. İkisi de birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    RépondreSupprimer
  12. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyorlar...Sevgiler...

    RépondreSupprimer
  13. pişerken elma kokar ya buram buram, öyle uyanırsın ya, ya da eve girince tüm gün okuldan sonra anne keki kokar, sakinleştirir ya, öyle bir şey geldi aklıma şimdi... çocuk olmak ne güzeldi, okul sonrası evde ılık kek olurdu! Ellerinize sağlık

    RépondreSupprimer
  14. kısa bir ara için özürdilerim.keklerin ikiside bir harika ama baştakine bayılsım ellerinize sağlık.

    RépondreSupprimer
  15. mermer keki yapmıştım fakat nedense bir garip oldu
    bir de senin tarifini denemeli
    teşekkürler

    RépondreSupprimer
  16. Öncelikle tarifler harika, ama daha çok dikkatimi çeken sunumların çok şık yapılması ve çok başarılı fotoğraflandırılması =)
    her konuda ellerinize sağlık.

    RépondreSupprimer
  17. ikiside birbirinden güzel ellerine sağlık.
    Sevil

    RépondreSupprimer
  18. Mermer keki ortaokulda pek sık yapardık, apartman komşuları çağırılır, ekmeklerin üzerine peynir zeytin domatesler dizilir, varsa poğagaça ve yanında mermer kek ikram edilirdi :)
    Ama yıllarca hiç bıkmayacağım bir tat; elmalı, cevizli, tarçınlı hatta havuçlu keklerdir:)
    Elerinize sağlık.

    RépondreSupprimer
  19. Kekler nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım

    RépondreSupprimer
  20. Behiyeciğim ellerine sağlık arkadaşım. Görüntü de harika:) İyi haftalar diliyorum...

    RépondreSupprimer
  21. Behiyecim ellerine sağlık canım ,kekler muhteşem gözüküyor :)

    RépondreSupprimer
  22. Behiyecim kek show harika olmuş elle
    rine sağlık öpüyorum.
    derya

    RépondreSupprimer
  23. ikisi de şahane görünüyor, ellerine sağlık canım.

    RépondreSupprimer
  24. hımmm nefis olmuşlar
    kek demeyin bana tutamıyorum kendimi uzanıp bir dilim alasım geldi:))))
    ellerine sağlık

    RépondreSupprimer
  25. Un Merci très Chaleureux à chacun et chacune de vous pour votre beau passage ainsi que vos si jolis commentaires :)

    RépondreSupprimer

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.